Evenementgegevens

  • Datum:

Dorp en Kerk Avond
Leefstijl als medicijn
De Schalle
7 november 20.00 uur

Nooit meer naar de dokter!
Dat is een gewaagde uitspraak, en waarschijnlijk een utopie. Maar als onze leefstijl van invloed zou kunnen zijn op het aantal dokters bezoeken, dan zou dat geweldig zijn.

Van Ziekenzorg naar gezondheidszorg
“Bij 60-80 procent van alle ziektes spelen leefstijl en voeding een grote rol. Ons systeem van gezondheidszorg is echter ingericht om symptomen te bestrijden in plaats van de oorzaken echt aan te pakken. We moeten het systeem omdraaien en investeren in de gezondheid van patiënten”
(citaat Ben van Ommen)

Ben van Ommen en Wim Tilburgs en huisartsen en fysiotherapeuten van Nijeveen/Kolderveen werken dagelijks ieder op eigen wijze met dit thema, en doen hun verhaal deze avond.

Ben van Ommen is systeem-bioloog en hoofdonderzoeker Leefstijl als Medicijn bij onderzoeksinstituut TNO. Hij is mede oprichter van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde, nu bekend als Lifestyle4Health (https://lifestyle4health.nl/).
Wim Tilburgs zal als ervaringsdeskundige zijn verhaal met ons delen, hij is oprichter van Stichting ‘Je Leefstijl Als Medicijn’. Door zijn leefstijl te veranderen wist hij diabetes 2 om te keren. Sindsdien is hij zeer actief bezig om mensen te inspireren om met hun eigen leefstijlverandering aan de slag te gaan (https://jeleefstijlalsmedicijn.nl/).
Huisartsenpraktijk Kolderveen en de fysiotherapeuten in Nijeveen zijn ook doordrongen van het belang van Leefstijl. Zij gaan vertellen, hoe zij dit integreren in hun dagelijks werk. De huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en leefstijlcoaches werken samen volgens het GLI programma SLIMMER.

Leefstijl is een veelzijdig iets, dit gaat niet alleen over voeding en beweging, maar ook over verbinding en ontspanning. Met verbinden en ontspannen en informeren beginnen we alvast deze avond!

‘Dorp en Kerk’ is een samenwerking tussen de activiteiten commissie van De Schalle en het Kerk Café “De ontmoeting”.

Wij nodigen u uit voor een informatieve en interactieve avond.
De toegang is vrij voor iedereen uit Nijeveen en omstreken. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Voor meer informatie over deze avond kunnen jullie mij mailen.
Namens de voorbereidingsgroep Geertje de Boer – deboery@kpnmail.nl.