WELKOM!

E-meeting 9 oktober – Thema: Regenboog

Na een paar maanden zomerpauze is er in oktober weer een E-meeting! We hebben samen met Willem Voogd een mooi programma gemaakt met als thema Regenboog.

‘In de regenboog zit een mooie symboliek verborgen. Die kan namelijk alleen verschijnen als er twee elementen aanwezig zijn. Het eerste element: regen, symbool voor verdriet en pijn, beproeving dus. Het tweede element: zonneschijn, symbool voor vreugde, blijdschap, je ziet het weer zitten. Alleen als die twee elementen elkaar in het hart raken, zal de regenboog verschijnen.’
Pastoor Frans Verheije

De regenboog komt vaak voor in logo’s, als een teken van hoop. In deze tijd is er veel aan de hand in Nederland en in de wereld. We kunnen verlangen naar een tijd zonder crisissen en armoede. Een tijd waarin de oorlog in Oekraïne en andere landen tot het verleden behoort. Op de paaskaars in de kerken staat een regenboog en een vredesduif afgebeeld. Een mooi symbool van hoop en vrede dat als inspiratie diende voor deze ontmoeting.

We gaan mooie liederen met elkaar zingen onder begeleiding van de gemeenteband. Ook gaan we samen lezen over de schoonheid van de regenboog. En nog veel meer. Voor de kinderen is er kinderkerk en oppas. Graag tot zondag 9 oktober!

Ps: De collecte is bestemd voor De Arme Kant van Meppel. Dit stond op het rooster voor de E-meeting van 13 november, maar omdat die E-meeting gericht is op de kinderen willen we dan graag collecteren voor het kinderwerk in onze kerken. Vandaar de ruiling.

Kijk, luister de kerkdienst mee via >>> deze link