• Datum:
  • Categorieën:

E-Meeting – Thema: Regenboog

Voorganger: Willem Voogd samen met de E-meeting commissie

‘In de regenboog zit een mooie symboliek verborgen. Die kan namelijk alleen verschijnen als er twee elementen aanwezig zijn. Het eerste element: regen, symbool voor verdriet en pijn, beproeving dus. Het tweede element: zonneschijn, symbool voor vreugde, blijdschap, je ziet het weer zitten. Alleen als
die twee elementen elkaar in het hart raken, zal de regenboog verschijnen.’

(Pastoor Frans Verheije).

De regenboog komt vaak voor in logo’s, als een teken van hoop. In deze tijd is er veel aan de hand in Nederland en in de wereld. We kunnen verlangen naar een tijd zonder crisissen en armoede. Een tijd waarin de oorlog in Oekraïne en andere landen tot het verleden behoort. Op de paaskaars in de kerken staat een regenboog en een vredesduif afgebeeld. Een mooi symbool van hoop en vrede dat als inspiratie diende voor deze ontmoeting.

We gaan mooie liederen met elkaar zingen onder begeleiding van de gemeenteband. Ook gaan we samen lezen over de schoonheid van de regenboog. En nog veel meer. Voor de kinderen is er kinderkerk en oppas. Graag tot zondag 9 oktober!

Kom jij ook?
De e-meeting commissie

>>> Kijk- en luister hier mee!