PROGRAMMA | Startdienst 19 september – Wat beweegt je?

Eindelijk kunnen we weer samen komen en dat willen we vieren!

Gelukkig! Er is weer van alles mogelijk. We willen er voor zorgen dat wat we doen veilig en verantwoord is. Dus binnen de beperkende mogelijkheden die ons worden voorgeschreven. Daarom willen we ook dit jaar weer werken met verschillende workshops op verschillende locaties van onze drie kerkgemeenschappen.

Je wordt van harte uitgenodigd om mee te doen en we weten het allemaal … het is spannend: hoeveel mensen zullen de weg weer vinden naar de diensten, naar het samenkomen? We hopen dat u meedoet en meeleeft. Geloven doe je immers samen!

PROGRAMMA
We beginnen om 9.30 uur met de inloop en koffie bij de Gereformeerde Kerk Nijeveen. Kom op tijd, want daar kunt u ook inschrijven op de workshops! Vol is vol, want we willen alles veilig en comfortabel houden voor iedereen. Om 10.00 uur is dan de gezamenlijke opening (de liturgie vind je onderaan dit bericht) en om 10.30 beginnen de workshops.

• Rugby voor de kinderen!
    Voor de jongeren van de basisschoolleeftijd is er wel een heel bijzonder programma: Rugby is voor iedereen! De jongeren zijn van tevoren uitgenodigd en komen samen op het gras naast het feestterrein.
  • Djembé
    let op: beperkte hoeveelheid mensen
    Samen ritmisch aan de slag op de reuzentrommels. Een bijzondere ervaring! Binnen korte tijd sta je versteld wat je met elkaar ten gehore brengt.
  • Koken me de kookgroep
    let op: beperkte hoeveelheid mensen
    De kookgroep is ondertussen bij vele mensen bekend. Doe nieuwe kookideeën op en maak samen de heerlijke hapjes voor de afsluitende viering.
  • Creatief verbeelden met schilderen en tekenen
    let op: beperkte hoeveelheid mensen
    Je hoeft niet te kunnen schilderen! Het gaat vanzelf. En met begeleiding sta je verbaasd wat je samen te weeg brengt! Durf de stap eens aan om het te ontdekken.
  • Bloemschikken
    let op: beperkte hoeveelheid mensen
    Wie is een kerkdienst komt ziet altijd de bloemen. Bij speciale gelegenheden altijd uitzonderlijk mooie schikkingen. Ontdek de mooie verbeeldingen die je met bloemen en attributen kunt maken. Wie weet…..
  • Wijnproeverij
    let op: beperkte hoeveelheid mensen
    Wijn is de drank van de bijbel. Wijnproeven doet je ervaren hoe rijk de smaak kan zijn. Alexander Kisjes neemt je mee om je te leren proeven wat je eigenlijk proeft!
  • Emmaüs inspiratiewandeling.
    Voor iedereen mogelijk!
    Een route, een paar vragen en een gesprekpartner. Samen onder weg in gesprek: Wat beweegt je?! Je krijgt een verhaal, een handleiding en een route. Samen ga je onderweg en met de vragen kom je vanzelf in gesprek met elkaar.
  • Music from the heart
    let op: beperkte hoeveelheid mensen
    Speciaal voor de jongeren, maar natuurlijk ook voor wie zich jong voelt. Vijf jongeren uit onze gemeente spelen uit hun eigen repertoire!
  • The Passion in Nijeveen komt eraan
    let op: beperkte hoeveelheid mensen
    We willen onze eigen versie van The Passion opzetten om het verhaal van Pasen te delen met onze dorpsgemeenschap in Nijeveen.
  • Bert Middelbos over zijn boek ‘inspiratie’
    let op: beperkte hoeveelheid mensen
    Bert Middelbos is op zoek gegaan naar het geheim achter het ongrijpbare fenomeen Inspiratie. Hij heeft daartoe veel bekende artiesten en muzikanten geïnterviewd, onder anderen Stef Bos, Douwe Bob, Ilse de Lange, Henny Vrienten, Boudewijn de Groot, en vele anderen. In de workshop vertelt Bert over zijn missie en de verrassende resultaten. Maar omdat Inspiratie iets van iedereen, elke dag, is wordt het een interactieve workshop zodat na afloop alle deelnemers (gratis) met de Inspiratie-formule naar huis kunnen gaan.
  • Info over de Sjops!
    De workshops door het jaar heen voor onze jongeren van gezamenlijke gemeentes. We starten de jeugdgroepen weer op. Info over de eigentijdse workshops over wat zinnig is voor ons leven en hoe geloven daarbij van waarde kan zijn.

Print deze folder uit!

20210919 Startdienst flyer3