HELP! De schappen van de Voedselbank raken leeg

Jouw hulp is nodig!

De schappen van de Voedselbank in Meppel raken zo leeg. Help je mee om ervoor te zorgen dat er genoeg producten zijn om uit te delen? Doen!

Waar is behoefte aan?
Pasta’s, rijst, macaroni, blik groenten/soep, droge soep/saus, halvarine, margarine, bak/braadproducten, waspoeder, koffie, thee, koffiemelk, suiker en vacuüm verpakt broodbeleg.

Inleveradres
Meenemen naar de kerk kan op dit moment niet. Je kunt de producten contactloos inleveren bij de familie Van Gasteren, Griftestuk 13. Bij de voordeur staat een grijze bak met deksel die regelmatig wordt geleegd.

Aantal mensen dat is aangewezen op de voedselbank met 5% is gestegen.
De coronacrisis gaat voor een enorme toename zorgen van het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbank. Koepelorganisatie Voedselbanken Nederland bereidt zich voor op een groei van maar liefst 50 procent door ontslagen, krimp en faillissementen. Bepaalde beroepsgroepen worden extra hard getroffen door de gevolgen van de corona-maatregelen. Ook flexwerkers en zzp-ers voelen extra de financiële gevolgen van de maatregelen. Gezien de economische krimp, de verwachte faillissementsgolf en het snel oplopende werkloosheidcijfer, bereiden de voedselbanken zich voor op een flinke groei in dit jaar.

Dringende oproep om producten in te zamelen
Trieste verwachting is dat de 172 voedselbanken in Nederland het drukker zullen krijgen en meer voedselpakketten ter beschikking moeten stellen, terwijl er minder producten binnenkomen. Supermarkten verkopen verse producten zoals vlees, vis en fruit met de houdbaarheidsdatum van vandaag met flinke korting. Deze trend is onomkeerbaar. Een goede ontwikkeling, maar daardoor is er structureel minder aanvoer naar de voedselbanken. En dat terwijl er door de coronacrisis juist steeds meer mensen even niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Daarom deze dringend oproep.

Heel hartelijk dank namens de klanten van de Voedselbank Meppel!